Αρχισαν μεταφορές ασθενών σε επιταγμένες κλινικές: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Δύο ασθενείς, ένας άντρας και μια γυναίκα μεταφέρθηκαν σήμερα από το «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτική κλινική που έχει επιταχθεί.

Επίσης, αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν 10-20 διακομιδές από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο», ενώ συνολικά αναμένεται να γίνουν μεταφορές 150 ασθενών στο Κέντρο Αποκατάστασης “Αρωγή” για απλή νοσηλεία.

Η κατάσταση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης παραμένει δύσκολη. Σήμερα, ξεκίνησε η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με γεμάτες κλίνες.

Η Διοικητική Διευθύντρια Euromedica-Αρωγή Σταυριάνα Μπακατσέλου, που δέχτηκε τις δύο πρώτες διακομιδές ασθενών, δήλωσε:

«Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από Covid. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη.»

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει ακόμη μεταφορά ασθενών με COVID για νοσηλεία στην ιδιωτική Κλινική Σαραφιανού η οποία έχει επιταχθεί από το υπουργείο Υγείας γι αυτό τον σκοπό.

Πηγή: skai.gr/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Να μην ανοίξουν με τίποτα τα δημοτικά πριν τις γιορτές στη Θεσσαλονίκη, είπε ο Ζέρβας στον Μητσοτάκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal