Απορώ τι ζόρι …τραβούν, και γιατί μας βρίζουν, οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι οπαδοί του κ. Τραμπ…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναχωρεί από τον Λευκό Οίκο για το γήπεδο του γκολφ. EPA, OLIVER CONTRERAS / POOL




Είναι να τρελαίνεται κανείς… Το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε «μηνύματα μίσους» από οπαδούς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ που διαμένουν στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν πρόκειται για Έλληνες και Ελληνοκύπριους που ζουν και ψηφίζουν στην Αμερική. Αυτοί έχουν και δικαίωμα να μας ασκούν κριτική. Πρόκειται, λοιπόν, για ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με την Αμερική. Και είναι τόσο φανατικοί οι τύποι αυτοί, που δεν νομίζω να βρεθεί ούτε ένας ψυχολόγος -να μην πω ψυχίατρος- να εξηγήσει την απαράδεκτη και ελεεινή συμπεριφορά τους.

Όλοι αυτοί που βρίζουν -μερικοί απειλούν- και εντοπίζονται στην Ελλάδα, είναι σίγουρα ενταγμένοι στη ναζιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Κοιτά κανείς το profile τους και βλέπει να αναδημοσιεύουν τον φυλακισμένο …”ήρωα” Κασιδιάρη και να διαμαρτύρονται για τις δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν τη Χρυσή Αυγή.

Γενικά είναι οπαδοί της ακροδεξιάς. Είναι αυτοί, που συνηθίσαμε ορθά να χαρακτηρίζουμε, «ψεκασμένους». Πιστεύουν την κάθε αρρωστημένη συνωμοσιολογία και βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τραμπ τον …«Μεσσία» τους.

Οι υβριστές από την Κύπρο, πρέπει να ανήκουν στον ίδιο χώρο της ακροδεξιάς, διότι ακόμα και οι περίεργοι του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), που ακολουθούν τον …άνεμο όπου και αν φυσά, εικάζω ότι εκ των δύο υποψηφίων προτιμούν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με την Κύπρο και ειδικά την Αμμόχωστο.

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία του Αμερικανού εκλεγμένου προέδρου, ξέρουν πολύ καλά σε τι αναφέρομαι. Βέβαια, δεν περιμένω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κατεβάσει στην Κύπρο Αμερικανούς στρατιώτες για να μας σώσουν. Αλλά σίγουρα γνωρίζει το πρόβλημα μας, γνωρίζει και τον ισλαμοεθνικιστή Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά τους Έλληνες και Ελληνοκύπριους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, ένα έχω να τους πω:

Ήταν ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι ένας φιλότουρκος, που τα «βρήκε» με τον Ερντογάν για προσωπικούς και επιχειρηματικούς λόγους. Για τα δικά του συμφέροντα. Όχι για τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών… Ο κ. Τραμπ προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην Κύπρο και την Ελλάδα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Αξιότιμε Πρόεδρε του ΔΗΣΥ. Μερικές φορές η συγνώμη είναι …λύτρωση. Και όταν λέγεται δείχνει και την αξία του κάθε ανδρός… Αυτά.

Μιχάλης Ιγνατίου,
Hellas Journal

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Το «πικ-νικ» του Σουλτάνου αποτελεί νέα εισβολή στην Κύπρο: Το νομικό καθεστώς των Βαρωσίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: