Aπόπειρα δολοφονίας του Πασινιάν απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του: Συνελήφθησαν ύποπτοι

File Photo: Ο πρόεδρος της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. EPA/OMER MESSINGER




Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρμενίας ανακοίνωσαν απόψε ότι απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSS) ο ύποπτος είναι ένας κάτοικος της επαρχίας Σιούνικ «ο οποίος έχει αντικυβερνητικές απόψεις και διαφωνεί με την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική του πρωθυπουργού». Δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του, Α.Μ.

Ο άνδρας αυτός είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών. Φέρεται ότι κατέληξε σε μια συμφωνία με τους ηγέτες κομμάτων της Αρμενίας και του Αρτσάχ (σ.σ. όπως αποκαλούν οι Αρμένιοι το Ναγκόρνο Καραμπάχ) και με υποστηρικτές τους για να καταλάβουν την εξουσία και να σκοτώσουν τον Πασινιάν.

Σε νεώτερη ανακοίνωση η NSS ανέφερε ότι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την απόπειρα εναντίον του Πασινιάν ο πρώην επικεφαλής της, Αρτούρ Βανετσιάν, ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Βαχράμ Μπαγντασαριάν και ο εθελοντής του πολέμου Ασότ Μινασιάν.

«Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να σφετεριστούν την εξουσία δολοφονώντας τον πρωθυπουργό» και συζητούσαν ονόματα πιθανών υποψηφίων για την αντικατάστασή του, σύμφωνα πάντα με την NSS.

Ο Πασινιάν δήλωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υπογράψει τη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν για να μην χαθούν και άλλα εδάφη. Είπε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη, όμως απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του

Με πληροφορίες Sputnik-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γερεβάν, Αρμενία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τρόμος στη Γαλλία: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων, πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: