Aπομακρύνθηκε το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα για λόγους ασφαλείας: Επεισόδια σε όλους τους δρόμους γύρω από την Casa Rosada

Οι οπαδοί του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αντιδρούν μετά από επίσκεψη στο ξωκλήσι που εγκαταστάθηκε η σορός του στο Casa Rosada στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 26 Νοεμβρίου 2020. EPA, Juan Ignacio Roncoroni




Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες, έξω από την Casa Rosada, όπου χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να «αποχαιρετίσει» τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που «έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη (25/11) σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μεγάλου Αργεντινού άσου θα παραταθεί έως τις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) λόγω του μεγάλου πλήθους, ξεκίνησαν πολύ σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Clarin», εκατοντάδες άτομα πήδηξαν τους φράκτες για να προσεγγίσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό μέγαρο, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με πολλές «εστίες» έντασης και πετροπόλεμο του κόσμου με την αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα (όπως ανέφερε η «Clarin») απομακρύνθηκε -για λόγους ασφαλείας- από το παρεκκλήσι της Casa Rosada, το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα.

Οι παίκτες της Νάπολι μπήκαν στο γήπεδο φορώντας τη φανέλα με το «10»

Όλοι οι παίκτες της Νάπολι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Πάολο» την Πέμπτη (26/11), πριν από τον αγώνα με τη Ριέκα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, φορώντας φανέλες με το Νο10 και κρατώντας άλλη μία τεράστια φανέλα με τον ίδιο αριθμό και το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα, προς τιμήν του μεγάλου άσου της ομάδας που «έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη (25/11).

Με μαύρα περιβραχιόνια στα αριστερά μπράτσα, όλοι οι ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας κρατούσαν τη μεγάλη φανέλα κατά την παρουσίαση των ομάδων και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μαραντόνα, την ώρα που στο φωτεινό πίνακα υπήρχε μία μεγάλη φωτογραφία του.

Στις πύλες του σταδίου, χωρίς καθυστέρηση, τοποθετήθηκε από τον κόσμο το πρωί της Πέμπτης (26/11) μια πλάκα που έγραφε «Diego Armando Maradona Stadium», με το πρόσωπο του Αργεντινού και την «υπογραφή» των φανατικών οπαδών της ομάδας, της περίφημης «Curva B».

Και παντού μπλε-λευκά κασκόλ, λουλούδια, εικόνες του Μαραντόνα και φανέλες με το Νο10, σχημάτιζαν έναν πραγματικό τοίχο μνήμης για τον παίκτη του οποίου το πέρασμα για επτά σεζόν (1984-1991) άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στους Ναπολιτάνους.

Μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, υπήρχαν αρκετές εκατοντάδες τραγούδια μπροστά από το στάδιο, ενώ ο αρχηγός της Νάπολι, Λορένζο Ινσίνιε κατέθεσε στεφάνι έξω από το γήπεδο, με τη θλίψη «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του.

«Ο Μαραντόνα σημαίνει πολλά, όχι μόνο για μένα αλλά και για όλους τους Ναπολιτάνους. Πάντα μας υπερασπίστηκε, πάντα μας κρατούσε στην καρδιά του και πρέπει να κάνουμε το ίδιο» τόνισε ο Ιταλός επιθετικός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Ντιέγκο Μαραντόνα: Oι τελευταίες ημέρες ενός παγκόσμιου θρύλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: