Από διακοπές στην Τουρκία μολύνθηκε το 90% των Ρώσων που έκαναν διακοπές εκτός χώρας

Ρώσοι που φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου περπατούν στο δρόμο κατά την πανδημία του SARS-CoV-2 coronavirus στη Μόσχα. EPA, YURI KOCHETKOV




Περίπου το 90% των Ρώσων πολιτών που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό, είχαν επιστρέψει από την Τουρκία.

Αυτό δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα, μιλώντας στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Αφότου άνοιξαν τα σύνορα με την Τουρκία, από 1ης Αυγούστου επέστρεψαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Στον γενικό μας κατάλογο καταγραφών από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, υπήρξαν περισσότερα από 10.000 θετικά τεστ στο κορονοϊό, εκ των οποίων το 90% είναι άτομα που επέστρεψαν από την Τουρκία. Για αυτό τον λόγο είναι προφανές, ότι είναι αναγκαίο να συζητήσουμε και να προτείνουμε την λήψη ορισμένων μέτρων», δήλωσε η Ποπόβα.

Νωρίτερα το κεντρικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου του κορονοϊού στην Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συστήσει εκ νέου το κλείσιμο των συνόρων της χώρας εξαιτίας της πανδημίας.

Η Τουρκία υπήρξε μια από τις πρώτες χώρες με τις οποίες η Ρωσία ξανάρχισε τις αεροπορικές συνδέσεις. Από 1ης Αυγούστου 2020 ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις με την Βρετανία και την Τανζανία.

Το 2021 ο μαζικός εμβολιασμός με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona

Ο μαζικός εμβολιασμός των Ρώσων με το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19, το οποίο ανέπτυξε το Κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του κέντρου, ο Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου EpiVacKorona με την συμμετοχή 40.000 εθελοντών, θα ξεκινήσει στο διάστημα Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μαξιούτοφ, προσθέτοντας ότι οι κλινικές αυτές δοκιμές θα διαρκέσουν έξι μήνες έως τον εμβολιασμό του τελευταίου εθελοντή.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του εμβολίου αυτού είναι «η αποτελεσματικότητά του κατά των ανομοιογενών γενετικά στελεχών των αντιγόνων» επειδή το σκεύασμα περιέχει μέρος του μακρομορίου του αντιγόνου SARS-CoV-2, το οποίο αναγνωρίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Σε αντίθεση με το ιογενές εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέι (Sputnik-V) και το αδρανοποιημένο εμβόλιο του Ινστιτούτου Τσουμακόφ (το τρίτο ρωσικό εμβόλιο -σ.σ), στο εμβόλιο EpiVacKorona υπάρχουν μόνο μικρά τμήματα ιογενούς πρωτεΐνης, των πεπτιδίων που είναι αναγκαία για την διαμόρφωση ανοσοποιητικής απόκρισης», δήλωσε ο Μαξιούτοφ.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε αίτηση για τη ρωσική υπηκοότητα [photo]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: