Απαξιώνει τα εμβόλια ο Ζαΐχ Μπολσονάρου: Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω, είναι δικαίωμά μου…

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου. EPA, ANTONIO LACERDA




Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Πέμπτη ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Ο ηγέτης της βραζιλιάνικης ακροδεξιάς, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν χθες το απόγευμα απευθείας από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη.

Αλλά ο Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο.

«Σας λέω, δεν πρόκειται να το πάρω. Είναι δικαίωμά μου», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών προκειμένου να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 37.614 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 691 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 171.460 νεκρούς επί συνόλου 6.204.220 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil

Κατάρ, ο αιμοδότης της Τουρκίας: Aγόρασε το 10% του τουρκικού χρηματιστηρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: