Αναβάθμιση συνεργασίας με την Ελλάδα, ο στόχος της επίσκεψης Σίσι αναφέρει η Αιγυπτιακή προεδρία

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Ελληνα πρωθυπουργό. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Οι διμερείς σχέσεις και τρόποι ενίσχυσής τους καθώς και διεθνή θέματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, κυρίως για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Προέδρου της χώρας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Προεδρία.

«Η επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας των δύο φίλων χωρών για συνεχείς διαβουλεύσεις σε διμερές επίπεδο, εκτός από το τριμερές επίπεδο με την Κύπρο», επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, «σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητηθούν θέματα διμερών σχέσεων και τρόποι ενίσχυσής τους έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, τον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, με δεδομένα και τα σημαντικά εθνικά έργα που πραγματοποιούνται σε όλη την Αίγυπτο».

Ο εκπρόσωπος κατέληξε ότι ο Αιγύπτιος ηγέτης θα συζητήσει και θα ανταλλάξει απόψεις για διεθνή θέματα κοινού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, κυρίως αναφορικά με την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Νικόλαος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτο

Ο Σίσι στην Αθήνα: Παράδειγμα προς μίμηση οι σχέσεις Αιγύπτου – Ελλάδας, προκαλεί η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: