Αμετροέπεια Κυρανάκη που κατηγορεί τους επιστήμονες για καθυστέρηση στο εμβόλιο

File Photo: O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ Κ, STR




Δυσμενή σχόλια προκαλεί η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη κατά της επιστημονικής κοινότητας για καθυστέρηση στην παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωναϊού.

Ο βουλευτής της ΝΔ ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το εμβόλιο «έχει καθυστερήσει υπερβολικά», και ότι η επιστημονική κοινότητα «έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

Ειδικότερα, ο κ. Κυρανάκης σημείωσε: «Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος θα το εκτιμήσουμε στο τέλος της πανδημίας που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα και επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο έχω πει πολλές φορές, θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

Η απάντηση του Μανώλη Δερμιτζάκη

Στον κ. Κυρανάκη απάντησε ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής του συνέστησε να είναι «πιο προσεκτικός» στο τι λέει δημοσίως.

“Κύριε Κυρανάκη, θα ήταν συνετό, ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολύ προσεκτικός στο τι λέτε δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Είμαι στη διάθεσή σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για ΤΑ εμβόλια”, έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

«Κλείνει» τα σύνορα η Αθήνα – Προς απαγόρευση εξόδου από την Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: