Άλμπερτ Μπουρλά: Η διανομή του εμβολίου Pfizer θα αρχίσει λίγες ώρες μετά την έγκριση

File photo: Ο Αλβέρτος Μπουρλά, ο ελληνικής καταγωγής – και ειδικά από τη Θεσσαλονίκη -πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Φωτογραφία Robert Duron, Courtesy Pfizer




Ζήτημα ωρών θα αποτελέσει η διανομή του εμβολίου της Pfizer από τη στιγμή που θα εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος πρόσθεσε χαρακτηριστικά: Έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται.

Μιλώντας στο Sky News, ο  κ. Μπουρλά, τόνισε ότι η Pfizer είναι έτοιμη για τη διανομή του εμβολίου κατά του κορωναϊό λίγες ώρες αφότου λάβει την επίσημη έγκριση.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού επισήμανε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες μέρες».

  • Συμπλήρωσε ότι η Pfizer είναι έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως τη διανομή των πρώτων 20 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που είναι ήδη έτοιμες.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι τα εμβόλια για τον κορωναϊό θα αποστέλλονται στις χώρες μόλις λάβουν έγκριση από τις υγειονομικές αρχές, αυξάνοντας την πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης».

  • Έστειλε πάντως το μήνυμα ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός, καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

«Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ».

«Αν είμαστε υπομονετικοί και σύντομα αυτό θα τελειώσει», υπογράμμισε.

 

Πηγή: Sky News

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αλαλούμ στη Δανία με τη μετάλλαξη ιού στα βιζόν: “Μάλλον έχει εξαλειφθεί” λέει το υπουργείο Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: