Ακόμη δε βγήκε ο Μπάιντεν κι η Τουρκία θέτει θέμα: Όχι σε μονομερή συμπεριφορά ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο

File Photo: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. EPA, ROBERT GHEMENT




Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συμπεριφέρονται μονομερώς στα ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Α Χαμπέρ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι “στο θέμα των εξελίξεων στο Ιράκ, της ανατολικής Μεσόγειου και της Κύπρου, του Αιγαίου στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και πάλι εδώ οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συμπεριφέρονται μονομερώς. Να προσέχουν τις ευαισθησίες της Τουρκίας. Εμείς σε αυτό το πλαίσιο, όποιος και να είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε τη διπλωματική οδό και θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους διαύλους επικοινωνίας”.

Σε ερώτηση εάν η Άγκυρα προτιμά να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως “όχι, δεν τίθεται θέμα προτίμησής μας. Η κάθε χώρα κάνει τις εκλογές της κι εμείς όπως και σε κάθε χώρα, η Τουρκία παρακολουθεί απ’ έξω και τις εκλογές στην Αμερική. Δεν τίθεται θέμα προτίμησης”.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΓΧΡ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ομολογεί ο Τσαβούσογλου: Ωφεληθήκαμε από την “ειλικρινή φιλία” Ερντογάν – Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: