Αχτσιόγλου: Προκαλεί το κοινό αίσθημα το θράσος του κυρίου Σκυλακάκη να μιλά για τους μισθούς

File Photo: Η Έφη Αχτσιόγλου στο βήμα της Βουλής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




“Προκαλεί το κοινό αίσθημα η ασύγγνωστη άγνοια και κυρίως το θράσος του κυρίου Σκυλακάκη να μιλά για τους μισθούς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό.

Αφού θυμίζει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από τη δεκαετή κρίση ( για την οποία ευθύνεται το κόμμα του και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβέρνησε ποτέ πριν το 2010) αυξήθηκε και ο μέσος μισθός, σημειώνει: “Δυστυχώς η ΝΔ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει εκ νέου τους μισθούς των εργαζομένων.

Με τι επιλογές της έχει ήδη καταφέρει να μειώσει τον μέσο μισθό κατά 10% αλλά και να οδηγήσει το 12 % των εργαζομένων να παίρνουν μισθό έως 200 ευρώ. Περιττό να αναφέρω τα άλλα άγρια μέτρα επίθεσης στην εργασία που θεσπίζει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, τα ζουν εξάλλου οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην καθημερινότητα τους. Στο θέμα των μισθών, όμως, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από στελέχη της κυβέρνησης της οποίας ο πρόεδρος προσφάτως ανακάλυψε «ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους».Συνεχίζοντας την κριτική αναφέρει:

“Με τη δεύτερη δήλωσή του ο κ. Σκυλακάκης κατέληξε απλώς να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο: και η χώρα «να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί» οικονομικά, και να μην έχει ενισχυθεί ουσιαστικά η κοινωνία. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο κ. Σκυλακάκης δεν μπορεί να κατανοήσει ότι είναι οι ιδεοληπτικές εμμονές του ίδιου και της κυβέρνησής του που οδηγούν τη χώρα σε μνημόνια. Αναφέρεται και στα ευρωπαϊκά κονδύλια: “μέσα στην αφέλειά του ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης: τα χρήματα που θα λάβει η χώρα, με επιλογή της κυβέρνησης δεν θα καταλήξουν στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, και παραπλανητικά εδώ και μήνες η ΝΔ τάζει πακτωλό χρημάτων στην κοινωνία. Για να καλύψει εκ των υστέρων τη ζημιά, ο κ. Σκυλακάκης επιχείρησε μια ακόμη λαθροχειρία, όπως εξάλλου μας έχει συνηθίσει: να χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκές αποφάσεις, για να κρύψει πίσω από αυτές τον σαφή σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της έκθεσης Πισσαρίδη -αυτή τουλάχιστον ήταν ειλικρινής-, δηλαδή για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την ενίσχυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Σε άνοδο τα ομόλογα μετά την προαναγγελία νέου πακέτου στήριξης από την ΕΚΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: