Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο ψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωναϊού που ανακοινώθηκε και την Παρασκευή καθώς και οι δηλώσεις των επιδημιολόγων σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο και τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Επίσης, η προετοιμασία που γίνεται ώστε να υπάρχουν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες για περίθαλψη ασθενών με COVID-19, η διαφαινόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφθορά είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προετοιμάζονται για τα χειρότερα» πως προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο από χθες στα κρατικά νοσηλευτήρια μετά και τη ραγδαία αύξηση τόσο των κρουσμάτων κορωναϊού, όσο και των ασθενών που χρειάζονται να νοσηλευτούν. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη διαφθορά και γράφει πως τη Δευτέρα θα γίνει νέα σύσκεψη με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Επίσης γράφει πως ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Έτσι έχω αποφασίσει να ανοίξω το Βαρώσι» φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του νέου Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στην εφημερίδα και «Τα Νέα» στην οποία αναφέρει πως οι κάτοικοι της Αμμοχώστου θα κληθούν να επιστρέψουν σε αυτήν μέσω αιτήσεων στην επιτροπή αποζημιώσεων. Αλλού γράφει πως ο Μπάιντεν κάνει «έξωση» στον Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Επίσης αναφέρει πως αισιόδοξοι ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν πτώση των περιστατικών κορωνοϊού δηλώνουν οι επιδημιολόγοι.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Κύπρος σε επικίνδυνη ζώνη» πως ο κορωναϊός κλονίζει το σύστημα υγείας και πως ανοίγουν νέοι θάλαμοι και δημιουργούνται κλινικές. Αλλού αναφέρεται στο λουκέτο που μπαίνει σε αστυνομικούς σταθμούς όπου εντοπίζονται κρούσματα κορωναϊού. Επίσης αναφέρει πως αφέθηκε ελεύθερος κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Θάλαμοι νοσηλείας αδειάζουν άρον άρον» αναφέρει πως άρον άρον άρχισαν να εκκενώνονται χθες και άλλοι θάλαμοι στο Νοσοκομείο Αναφοράς, το οποίο άρχισε να γεμίζει για τα καλά με ασθενείς με κορωναϊό. Αλλού γράφει πως πακέτο προτάσεων για ανάκαμψη της οικονομίας και στήριξη των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων κατέθεσε η ΠΕΟ στον Υπουργό Οικονομικών. Επίσης αναφέρει πως μεγάλη κινητοποίηση διοργανώνει σήμερα το ΑΚΕΛ ενάντια στη διαπλοκή και στη διαφθορά.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν είχαμε άλλη επιλογή» αναφέρεται στα όσα είπαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι επιδημιολόγοι για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού. Επίσης αναφέρεται στην κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται μια ανάσα από το να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: