118 θάνατοι στη Γερμανία σε 24 ώρες: Νέο ρεκόρ σχεδόν 20.000 κρουσμάτων κορωναϊού

Παρά τα μέτρα για τον κορωναϊό Γερμανοί πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους, στο Βερολίνο, εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. EPA, CLEMENS BILAN




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 19.990 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τις 597.583, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Πρόκειται για ημερήσιο αριθμό άνευ προηγουμένου.

Το ίδιο διάστημα, 118 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.930 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

  • 50.210 κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία, 704 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Στην Ινδία καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 κατά 50.210, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τις 8,36 εκατομμύρια περιπτώσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 704 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 124.315 νεκρούς στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την 25η Οκτωβρίου, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί αφότου έφθασαν στην κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, αλλά ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως η περίοδος ινδουιστικών εορτών αυτόν τον μήνα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν νέα έξαρση.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Μπενγκαλούρου, India

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: