Ζημία 2,4 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η American Airlines

File Photo: Παρκαρισμένα αεροσκάφη της American Airlines στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρήγκαν, Αρλινγκτον, Βιρτζίνια, ΗΠΑ. USA. EPA, ERIK S. LESSER
Βουτιά κατά 73% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της American Airlines, εν μέσω της κατάρρευσης των αεροπορικών ταξιδιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκαλώντας ζημιά ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία απέλυσε πρόσφατα 19.000 εργαζόμενους, αφού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ουάσιγκτον δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα μέτρα για χρηματοδότηση ώστε να υποστηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μείωσε το ημερήσιο μέσο όρο δαπανών στα 44 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ημερήσιο μέσο όρο 58 εκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης, άλλοι 20.000 υπάλληλοι της εταιρείας πήραν πρόωρη συνταξιοδότηση ή μακροχρόνια άδεια στην προσπάθεια των αμερικανικών αλλά και των άλλων αεροπορικών εταιρειών, παγκοσμίως, να επιβιώσουν οικονομικά λόγω της πανδημίας.

“Κατά το τρίτο τρίμηνο, αναλάβαμε μέτρα για να μειώσουμε το κόστος μας, να ενισχύσουμε την οικονομική μας θέση και να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας επιστρέφουν στα ταξίδια με αυτοπεποίθηση”, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Doug Parker, χαρακτηρίζοντας την πανδημία “την πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της βιομηχανία μας”.

Σημείωσε ότι η εταιρεία μείωσε το κόστος περικόπτοντας πτήσεις και άλλα και εξασφάλισε δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το νόμο που αφορά την εφαρμογή πακέτου στήριξης ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ο οποίος ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – AFP/ΚΣΤ/ΑΓΚ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στα τάρταρα η τουρκική λίρα: Η Κεντρική Τράπεζα δεν αύξησε τα επιτόκια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required