Βρυξέλλες: Η αστυνομία «κατεβάζει» αφίσες με σκίτσα του Μωάμεθ

Photo Ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε την άδεια να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ κηρύσσοντας τον πόλεμο στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό EPA/GUILLAUME HORCAJUELO μέσω ΚΥΠΕ
Η αστυνομία των Βρυξελλών αφαίρεσε από τους δρόμους της πόλης παράνομα αναρτημένες αφίσες με τα σκίτσα του Γάλλου γελοιογράφου Charb που απεικόνιζαν τον Προφήτη Μωάμεθ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Charb, ή Stéphane Charbonnier, ήταν γελοιογράφος για το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι στις 7 Ιανουαρίου 2015.

Οι αφίσες είχαν αναρτηθεί  παράνομα στις κεντρικά σημεία όπως η Rue du Trône ήδη από τη Δευτέρα, και με διάφορες παραλλαγές σε πολλά άλλα μέρη της πόλης.

“Έχουμε ενημερώσει τον εισαγγελέα για το γεγονός ότι αυτές οι αφίσες υπάρχουν, αλλά αυτό δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής ζώνης των Βρυξελλών Capital-Ixelles / Elsene, σημειώνοντας ότι η αστυνομία θα τις αφαιρεί.

“Η παράβαση εδώ είναι παράνομη ανάρτηση. Δεν μπορείτε να βάλετε μια αφίσα έως ότου έχετε άδεια από την αρμόδια δημοτική αρχή”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. “Αφαιρούμε τις αφίσες και τις μεταφέρουμε στο τμήμα απορριμμάτων της πόλης των Βρυξελλών, όπως κάνουμε με όλες τις παράνομες αφίσες”, σημείωσε. Για τους αφισοκολλητές προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίoυ

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

“Oμολόγησε την πράξη του” o βασικός ύποπτος για την επίθεση εναντίον της Charlie Hebdo

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal