Βρετανία: Οι Κύπριοι επαγγελματίες του City του Λονδίνου αποκτούν τον δικό τους Σύνδεσμο

File Photo: Το City του Λονδίνου. EPA, NEIL HALL




Με στόχο τη συνένωση Κυπρίων οι οποίοι διαβιούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζονται στο χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου (City), Κύπριοι επαγγελματίες προχώρησαν στη δημιουργία του δικού τους Συνδέσμου, βάζοντας τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στη μέλη του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, ο Σύνδεσμος φέρει την ονομασία «Cypriots in the City» και δημιουργήθηκε σε μία χρονική συγκυρία που η βρετανική πρωτεύουσα και η χώρα γενικότερα, διανύουν περίοδο αβεβαιότητας, λόγω και της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των Κυπρίων εργαζομένων στο City του Λονδίνου αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη να έρθουν οι επαγγελματίες πιο κοντά και να «χτίσουν» δυνατά δίκτυα επικοινωνίας που θα οδηγήσουν σε συνέργειες.

Η πρωτοβουλία, που έλαβε από την πρώτη στιγμή την έμπρακτη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους εργάζονται στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, αλλά και στον κλάδο της Λογιστικής. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος απευθύνεται και σε όλους όσοι σπουδάζουν στη χώρα και προτίθενται να εργαστούν στους προαναφερθέντες τομείς.

Ήδη, ο Σύνδεσμος μετράει εκατοντάδες μέλη, με το ενδιαφέρον για νέες εγγραφές να μεγαλώνει διαρκώς, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για άμεση διασύνδεση μεταξύ των προσώπων που στελεχώνουν την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα.

Μέσα από το «Cypriots in the City», τα μέλη έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές από αναγνωρισμένα στελέχη του κλάδου τους. Ταυτόχρονα, πολύ σημαντικές είναι και οι προοπτικές που παρέχονται για επαγγελματική ανέλιξη, μέσα από τις ευκαιρίες δικτύωσης που προσφέρονται.

Ο Invest Cyprus στηρίζει από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και μάλιστα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλλας, συμμετέχει στο Advisory Council του Συνδέσμου.

«Ως Invest Cyprus είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος μίας τόσο αξιόλογης πρωτοβουλίας και που συνδράμουμε στην προσπάθεια για παροχή στήριξης στους Κυπρίους που εργάζονται στο City», δήλωσε ο κ. Καμπανέλλας.

Όπως επεσήμανε, «πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Κύπριους εργαζομένους στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών του Λονδίνου, να δικτυωθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις που θα τους επιφέρουν μακροχρόνια οφέλη».

Ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Σύνδεσμος θα εξελιχθεί σύντομα σε μια μεγάλη επαγγελματική κοινότητα, ικανή να συνεισφέρει στις προσπάθειες του Invest Cyprus για ενίσχυση της εικόνας της Κύπρου στο χρηματοοικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Συνδέσμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://www.cypriotsinthecity.org.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως Αθηνών θα απονεμηθεί στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: