Να τερματιστεί άμεσα η τουρκική επιθετικότητα ζήτησε ο Τσίπρας από τον Λαβρόφ:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (Sergey Lavrov) (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αθήνα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ/ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΕΤΤΙ μέσω ΚΥΠΕ
Την σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Η λύση πρέπει να είναι στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ με αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και κατάργηση των εγγυήσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη συνάντηση συνομίλησαν για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις προοπτικές τους την επόμενη περίοδο. Συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τέλος, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τις σταθερές θέσεις της στο Κυπριακό.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal