Τσαβούσογλου: «Ξεχνάει» την Γενοκτονία και κατηγορεί την Αρμενία για «εγκλήματα πολέμου»

NATO Secretary General Jens Stoltenberg visits Turkey/TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE / HANDOUT μέσω ΚΥΠΕ




Στην κρίση με το Ναγκόρνο – Καραμπάχ επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων προς τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ αν και ο λόγος της επίσκεψης ήταν η Ανατολική Μεσόγειος.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Αρμενία για την κρίση και τη χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου» που στοχεύει αμάχους Αζέρους. «Τις τελευταίες ημέρες, η στρυμωγμένη Αρμενία στο Γκέντζε και σε περιοχές γύρω από αυτό άρχισε να εκτοξεύει πύραυλους. Πιο σωστά, στοχεύει άμαχους πολίτες. Αυτό είναι βασικά έγκλημα πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είναι καινούριες οι επιθέσεις της Αρμενίας και ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει συμπεριφερθεί αναλόγως.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί εδώ και 30 χρόνια. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν υποστηρίζει στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν, αλλά αν της ζητηθεί θα το κάνει.

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. «Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα σε όλα τα μέρη ότι πρέπει να σταματήσουν τις συγκρούσεις το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr, Open Chanel της ανταποκρίτριας Μαρίας Ζαχαράκη

Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Αρμενία επιθυμεί συνεργασία με τον ΟΑΣΕ για την επίτευξη εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: