Τρομοκράτες βαφτίζει τώρα ο Ερντογάν τους Τούρκους γιατρούς που τον αμφισβητούν

File photo: Από sστάση διαμαρτυρία της Τουρκικής Ιατρικής Ενωσης ΤΤΒ. photo via Twitter@ttborgtr




Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Şebnem Korur Fincancı, επικεφαλής της Τουρκικής Ιατρικής Ενωσης, (TTB), η οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, έχει σχέσεις με την τρομοκρατία.

“Από πότε μπορούν αυτοί που εμπλέκονται με την τρομοκρατία να αναλαμβάνουν έναν σημαντικό θεσμό όπως η ιατρική ένωση; Δεν είναι δημοκρατική προσέγγιση αυτή. Είναι κατάσχεση των μη κυβερνητικών οργάνων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προς τους βουλευτές του κόμματός του  (AKP), σήμερα τετάρτη στην Βουλή στην Αγκυρα.

Πολλά μέλη της ΤΤΒ τα οποία δημοσίως έχουν αμφισβητήσει τις κυβερνητικές στατιστικές για τον αριθμό των μολύνσεων από τον κορωναϊό έχουν δει την έναρξη ερευνών εναντίον τους, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των τοπικών τους ενώσεων.

Η Fincancı, η επιφανής ιατροδικαστής και πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TİHV), εξελέγη στην προεδρία της ΤΤΒ στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το 2018 είχε καταδικαστεί σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με κατηγορίες περι τρομοκρατίας επειδή είχε υπογράψει καταγγελία για τις πρακτικές των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας κατά των κουρδικών περιοχών της νοτιανατολικής Τουρκίας.

“Η ΤΤΒ και ορισμένες άλλες επαγγελματικές οργανώσεις παραβιάζουν σαφώς το Σύνταγμα. Πρέπει αμέσως να αφαιρέσουμε προνόμια από αυτούς που δεν τους αξίζει να φέρουν τουρκικούς τίτλους”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία στη βουλή με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση διαφόρων άλλων ιατρικών ενώσεων…

Με πληροφορίες από Ahval

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μετά την Αγία Σοφία προσευχή με Ερντογάν και στη Μονή της Χώρας στις 30 Οκτωβρίου!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: