Τρόμαξαν ειδικοί-κυβέρνηση: Σε καραντίνα η Καστοριά, σε πορτοκαλί συναγερμό Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες

File photo: Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ υποβάλλει σε rapid test για Covid-19 πολίτες που θέλουν να εξεταστούν στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, Αθήνα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχίζοντας την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ημερήσιων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ με νέο αρνητικό ρεκόρ 865 κρούσματα.

Οπως δήλωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας με απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αποφασίζονται τα παρακάτω μέτρα που θα ισχύσουν από μεθαύριο Παρασκευή, 6πμ το πρωί:

  • Η Καστοριά μπαίνει στο “κόκκινο” με επίπεδο συναγερμού 4, δηλαδή εφαρμόζεται τοπική καραντίνα.
  • Σε επίπεδο 3 παραμένουν τα Ιωάννινα με επαναξιολόγηση σε 3 μέρες, ενώ σε επίπεδο τρία ή “πορτοκαλί συναγερμού” μπαίνουν  Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες.

Πέραν των όσων ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται μέσα στις επόμενες μέρες η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες και η υποχρεωτική χρήσης της μάσκας παντού, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται και εξετάζεται και ο διπλασιασμός του προστίμου για τη μη χρήσης μάσκας, από 150 ευρώ σε 300 ευρώ.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού σύσκεψη φορέων και μελών του ελεγκτικού μηχανισμού υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου αποφασίστηκε η αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Από την Κύπρο όπου βρίσκεται για την τριμερή σύνοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους υπουργούς.

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συναγερμός από τα 865 κρούσματα του 24ωρου και τους 6 νεκρούς στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: