Το πρώτο “γεράκι” της ΠΑ δοκίμασε τα όπλα των Rafale στη Γαλλία [photos]

Ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης πέταξε με το διθέσιο Rafale. photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ




Από το F-16 Block 52 Adv, ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης στο διθέσιο Rafale, σε μια πτήση δοκιμής και εξοικείωσης, θα μπορούσε να πει κανείς, με τον νέο τύπο μαχητικού που ετοιμάζεται να υποδεχτεί η ΠΑ στον στόλο της.

Ο Αρχηγός της ΠΑ που βρέθηκε στην 118 Αεροπορική Βάση του Mond de Marsan, στη Νοτιοδυτική Γαλλία, πήρε μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του Rafale.

photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης πέταξε αρχικά και είδε την πλοήγηση του Γαλλικού αεροσκάφους, αλλά στη συνέχεια το ζεύγος των Rafale ξεκίνησε διαδικασίες αερομαχιων.

Στο τρίτο μέρος της πτήσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε την ευκαιρία για εικονικές αερομαχίες με τους φακέλους όλων των όπλων κρούσης που μπορεί να φέρει το Rafale.

photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
photo; ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Εκτός όμως από την πτήση, ο Αρχηγός βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας και πέταξε με τον εξομοιωτή πτήσης, ενώ συνομίλησε και με τους υπευθύνους για τους τρόπους εκπαίδευσης των Ελληνων αεροπόρων από τη στιγμή που θα υπογραφτεί η σύμβαση ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία.

photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η άσκηση Volfa , δηλαδή ο Γαλλικός Ηνίοχος, ολοκληρώνεται την Παρασκευή και τα γεράκια της 347 Μοίρας Περσέας, επιστρέφουν με πολλές νέες εμπειρίες από την Γαλλική βάση και τη συμμετοχή τους στην άσκηση.

photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
photo: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αξιόπιστες οι πληροφορίες ότι η Τουρκία ενεργοποίησε τους S-400, καταγγέλλει ο Βαν Χόλλεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: