Το Oruc Reis έχει τις τελευταίες 12 ώρες αλλοπρόσαλλη πορεία: Προς Αίγυπτο, Κύπρο και ξανά πίσω…




Μία περίεργη πορεία έχει τις τελευταίες 12 ώρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο πραγματοποιεί παράνομες έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου στην περιοχή του Καστελόριζου.

Αρχικά και γύρω στις 10 χθες το βράδυ, εντοπίστηκε να έχει πορεία με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο. Όμως, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε να πλέει προς την κυπριακή ΑΟΖ και σε μεγάλη απόσταση από το Barbaros, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες. Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία επιστροφής προς το Καστελόριζο.

Το τουρκικό ερευνητικό απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια, συνεχίζοντας την πορεία του στη θάλασσα της Μεσογείου, έγραψε το Έθνος. Προηγουμένως, εθεάθη να πλέει σε απόσταση ακόμη και 13 μιλίων από τις ακτές της Ρόδου, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια τουρκική φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στολίσκου είχαν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Το θρίλερ με τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η Άγκυρα ανανέωσε με Navtex τις έρευνες έως τις 4 Νοεμβρίου.

Η Τουρκία ακυρώνει άσκηση που προγραμμάτισε ακριβώς γι’ αυτό: Μήπως πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: