Το μεγάλο «εγώ» του Ντόναλντ Τραμπ πληρώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες: Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο

File photo: Ο Πρόεδρος Τραμπ επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο φορώντας τη μάσκα του. EPA, KEN CEDENO / POOL




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έναν τραγικό επικοινωνιακό θίασο από πλευράς Ντόναλντ Τραμπ. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το ντιμπέιτ της «ντροπής», ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον COVID-19.

Ωστόσο, αντί να πάει εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έκρυψε για λίγο ότι νοσεί και δεν δίστασε να συνεχίσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, προσποιούμενος ότι αγωνιά για τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί.

Η διαμονή του προέδρου στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Γουόλτερ Ρίντ διήρκησε μόλις εβδομήντα δύο ώρες και με πολλά επικοινωνιακά ξεσπάσματα. Αρχικά ήρθαν στην δημοσιότητα  εικόνες και βίντεο που τον έδειχναν καλά, με όρεξη για δουλειά και στην συνέχεια είδαμε μια βροχή από αναρτήσεις του στο τουίτερ που αφορούσαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Σαφέστατα ο Αμερικανός ηγέτης θέλησε να περάσει την εικόνα της ισχυρής φιγούρας που δεν πτοείται και με την ταχεία έξοδό του από το νοσοκομείο προσπάθησε να πείσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό πως ο κορονοϊός είναι μια απλή υπόθεση.

  • Παρόλα αυτά, επειδή μιλάμε για έναν παθητικό ψεύτη, όσο και αν έστρεψε τους προβολείς της δημοσιότητας προς τα πάνω του, το μόνο που κατάφερε ήταν να μας αποδείξει για ακόμα μια φορά πόσο ανεύθυνος είναι και πόσο παίρνει στα σοβαρά το μείζον ζήτημα της υγείας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης έχει μια δυνατή επιστημονική ομάδα δίπλα του η οποία του χορήγησε φάρμακα που δεν τα παίρνει ο καθένας μας. Μιλάμε για τον πλανητάρχη εξάλλου. Δυστυχώς όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ αντί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι σε καλά χέρια και υπό την παρακολούθηση ειδικών, που θα ζήλευε ο καθένας, πόσο μάλλον όταν εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, τελικά προτίμησε να φύγει σαν τον «κλέφτη» περνώντας λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

Οι εικόνες που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιβιβάζεται στο ελικόπτερό του και να επιστρέφει στον Λευκό Οίκο προκαλούν έντονο προβληματισμό για την συνέχεια.

Ο Λευκός Οίκος έχει καταντήσει σίριαλ καθώς κάθε μέρα ακούμε και για ένα πρόσωπο που βρίσκεται θετικό στον ιό. Τώρα με την επιστροφή του προέδρου Τραμπ, χωρίς να έχει αναρρώσει, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν να κάνουν με έναν εγωιστή που δεν τον ενδιαφέρει η υγεία των γύρω του.

Μονάχα ο εαυτός του. Μπορεί η κοινή γνώμη να έδειξε μια συμπόνια στο «προεδρικό δράμα», ωστόσο με τις κινήσεις του ο Τραμπ κατάφερε να γεννήσει ένα νέο κύμα δυσανασχέτησης προς το πρόσωπό του.

  • Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο στα ποσοστά του Τζο Μπάιντεν καθώς ο κόσμος διακρίνει στο πρόσωπο του Δημοκρατικού ηγέτη την υπευθυνότητα και την επαφή που έχει με την πραγματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζο Μπάιντεν ανέκαθεν είχε «σημαία» του την ενίσχυση της υγείας και στο παρελθόν έδωσε μεγάλες μάχες με την επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση του ιού έμπολα. Ουδέποτε έκανε τον «έξυπνο» και πάντα άκουγε αυτά που του έλεγαν οι ειδικοί. Με αυτό το μοτίβο προχωράει και τώρα εξάλλου.

Αντίθετα ο Τραμπ, όχι μόνο δεν ακούει κανέναν, αλλά πριν κάποιους μήνες μας έλεγε ότι ο κορονοϊός είναι ψέματα και πως δεν θα υπάρξουν πολλά θύματα. Τελικά αυτές οι πρακτικές κόστισαν την ζωή σε παραπάνω από διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους, περισσότερους δηλαδή και από τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, της επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ και της τρομοκρατικής επίθεσης της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου του 2001.

Υπολογίζεται πως μέχρι τον Δεκέμβρη οι νεκροί από την πανδημία θα φτάσουν τις τριακόσιες χιλιάδες, αριθμός μεγαλύτερος και από εκείνον του πολέμου στο Βιετνάμ!

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, οι ΗΠΑ έχουν να κάνουν με έναν πρόεδρο που δεν έχει πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του. Οι δηλώσεις του προκαλούν πάντα σύγχυση, όπως τότε που παρότρυνε τον κόσμο να καταναλώσει χλωρίνες. Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο, ειδικά τώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.

Με τον κορονοϊό να θερίζει, τον κοινωνικό αναβρασμό να ξεχειλίζει στους δρόμους και τους εχθρούς της Αμερικής να παραμονεύουν στην γωνία για το επόμενο στραβοπάτημά της, σε λιγότερο από ένα μήνα, ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει τον ηγέτη που θα ανατρέψει όλο αυτό το χάος που δημιούργησε η διακυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων.

Είναι απαράδεκτο εν έτει 2020 η νοημοσύνη των πολιτών της υπερδύναμης να γίνεται παιχνίδι στα χέρια ενός αλαζονικού προέδρου.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η πτώση του Προέδρου Τραμπ θα είναι η χαριστική βολή στα συμφέροντα του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: