Το Ισραήλ στηρίζει την Αθήνα: Ισχυρή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και στη θαλάσσια περιοχή της

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ABIR SULTAN μέσω ΚΥΠΕ




«Καθώς το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνεχίζει να προκαλεί στα ανοιχτά του Καστελόριζου, το Ισραήλ δείχνει σοβαρή ανησυχία για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στέλνει ένα μήνυμα υποστήριξης στην Ελλάδα.

Ορισμένες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και να απειλήσουν την εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Lior Haiat, εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος τόνισε πως για το λόγο αυτό “το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στη θαλάσσια περιοχή της και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mondogreco.net (Paolo Falliro), η Ελλάδα συνεχίζει να αμφισβητεί τις ενεργειακές έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιεί η Άγκυρα, περιφρονώντας τις διεθνείς συνθήκες.

Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν αγνοεί τη Σύμβαση του Montego Bay, παρά τις υπενθυμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τελευταία χρονολογικά αυτή του νούμερο ένα του ΕΛΚ, Manfred Weber. Επιπλέον, το Παρίσι έχει δηλώσει την υποστήριξή του στην Ελλάδα και επικύρωσε τη συμφωνία για την πώληση 18 μαχητικών αεροσκαφών του Dassault Rafale.

Η φιλία μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Αθήνας εντάθηκε τα τελευταία χρόνια ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σταδιακά στην Κύπρο και τον φάκελο ενεργειακά, χάρη στην δουλειά του Ισραηλινο-Ελληνικού Φόρουμ, που ιδρύθηκε από τον B’nai B’rith.

Η ουσία της “διαμάχης”, όπως είναι γνωστό, είναι ο αγωγός East Med Gas. Στο East med Gas Forum (EMGF) συμμετέχουν ήδη το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πατέρας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1990 αποφάσισε να αναγνωρίσει το εβραϊκό κράτος και ο γιος του πριν από λίγες εβδομάδες πήγε στην Ιερουσαλήμ για να επισκεφτεί τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ακριβώς για να εδραιώσει περαιτέρω μια στρατηγική σχέση».

ΠΗΓΗ: Mondogreco.net, Paolo Falliro

Δυσαρέσκεια στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, το Oruc Reis και τους S-400: Αλλά δεν κάνουν τίποτα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: