Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε επίσκεψη του υφυπουργού Φίλιπ Ρίκερ στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο




Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, ο Πρέσβης Φίλιπ Ρικερ, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνοδευόταν από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Ο κ. Ρίκερ έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν επίσης η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη κ. Ντάρια Νταρνέλ, και ο κ. Κέβιν Μος, στέλεχος του Προξενείου, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Χθες, Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, στον Πατριαρχικό Ναό, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Ακολούθως, δέχθηκε σε συνεργασία τον Αρχιεπίσκοπο Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντα, συνοδευόμενο από τον π. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον π. Μιχαήλ Sidoroff, τον Πρωτοδιάκονο κ. Ανδρέα Salminen και τον θεολόγο κ. Ελισαίο Heikkila.

Ο Ελπιδοφόρος ξεμπροστιάζει την Τουρκία στον ΟΗΕ: Ακραία κατάχρηση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: