Το Dance Theatre του Χάρλεμ στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τις νότες του Μπαχ [video]

File photo: Στιγμιότυπο από την περφόρμανς του Dance Theatre of Harlem στους δρόμους της Νέας Υόρκης. photo via amna_news
Για λόγους ευνόητους, το φετινό φεστιβάλ Harlem Week έγινε στον εικονικό κόσμο. Στο πλαίσιο του 46ου φεστιβάλ, οκτώ μέλη του Dance Theatre of Harlem χόρεψαν στην πλατεία του Adam Clayton Powell Jr. Office Building και αλλού, στη Νέα Υόρκη.

Οι χορευτές και χορεύτριες, μεταξύ των οποίων και οι συμπαραγωγοί Derek Brockington και Alexandra Hutchinson, βγήκαν στους δρόμους του Χάρλεμ και βιντεοσκοπήθηκαν χορεύοντας σε μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ενώ φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Σκηνικό της περφόρμανς τεσσάρων μπαλαρίνων ήταν το νεογοτθικό κτήριο του City College of New York.

Φόντο της περφόρμανς τεσσάρων χορευτών στον περίπατο του πάρκου Denny Farrell Riverbank State Park ήταν o ποταμός Χάντσον και η George Washington Bridge.

Το καθημερινό ντύσιμό τους θύμιζε το πώς ο Arthur Mitchell, πρώτος χορευτής του New York City Ballet – για πρώτη φορά ένας Μαύρος ήταν πρώτος χορευτής του οργανισμού – και ιδρυτής του Dance Theatre of Harlem, ηθελημένα χαλάρωσε τον κώδικα ενδυμασίας για να ικανοποιήσει νεαρούς που δεν θα δέχονταν να φορέσουν καλσόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required