Τη ζωή της στην ανατολική Γερμανία θύμησαν στη Μέρκελ οι περιορισμοί λόγω κορωναϊού

File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στην Καγκελαρία στο Βερολίνο της Γερμανίας. EPA, CLEMENS BILAN




Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μία ημέρα πριν την 30ή επέτειο από την επανένωση της Γερμανίας, δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις ελευθερίες που χρειάστηκε να επιβάλει στους πολίτες στην αρχή της πανδημίας του κορωναϊού της θύμισαν τη ζωή της στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας.

“Στη διάρκεια της περιόδου αυτής (του lockdown) θυμήθηκα έντονα την παιδική και νεαρή μου ηλικία”, σχολίασε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στον όμιλο RND.

  • “Τον Μάρτιο χρειάστηκε να περιορίσουμε δραστικά τις ελευθερίες των ανθρώπων”, επεσήμανε.

“Ήταν σοβαροί περιορισμοί όταν χρειάστηκε να πω στους πολίτες ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο παρά μόνο ανά δύο ή άτομα του ίδιου νοικοκυριού, ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδήλωση, ότι τα παιδιά δεν μπορούν να επισκεφθούν τους γονείς τους στους οίκους ευγηρίας”, υπογράμμισε η Μέρκελ.

“Στη Γερμανία μετά τον πόλεμο δεν είχαν κλείσει ποτέ για τόσο καιρό τα σχολεία”, συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία γεννήθηκε στο Αμβούργο και μεγάλωσε στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989.

Η Γερμανία γιορτάζει αύριο Σάββατο διακριτικά, λόγω της πανδημίας covid-19, τα 30 χρόνια από την επανένωση της χώρας. Η Μέρκελ θα γιορτάσει στο τέλος Νοεμβρίου 15 χρόνια στην εξουσία.

“Η καταγωγή μου με σημάδεψε, όπως για παράδειγμα όταν αποζητούσα ελευθερία στη διάρκεια της ζωής μου στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας”, σημείωσε. “Μέχρι την πτώση του Τείχους δεν πίστευα ότι όσο ζω θα γινόταν πραγματικότητα η επανένωση της Γερμανίας”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Όταν τελικά συνέβη, “ήταν μια εκπληκτική εμπειρία ή οποία μου δίδαξε ότι η αλλαγή μπορεί να είναι κάτι καλό και ότι μια αλλαγή προς το καλύτερο είναι εφικτή”, κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μεγάλο βήμα προόδου η κοινή μας θέση για την Τουρκία εκτιμά η Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: