Στη Θεσσαλονίκη σκάβουν προληπτικά 50 νέους τάφους για τα θύματα του κορωναϊού 

File photo Τάφος σε νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης Screenshot από Youtube




Επί πλέον 50 τάφους ανοίγει ο δήμος Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορωναϊού και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη.

Hδη έχουν γεμίσει οι πρώτοι 50 που ανοίχτηκαν από τον περασμένο Μάρτιο στα νεκροταφεία της Θέρμης ενώ υπάρχει και πρόβλεψη και για άνοιγμα ακόμη 50, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 150.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας και ας είναι αχρείαστα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πιο δύσκολες, αν έρθουν στην πόλη. Γέμισαν οι πρώτοι 50 ταφώνες ειδικού σκοπού και ανοίγουμε άλλους 50. Συνολικά διαθέτουμε 150» είπε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής.

Στα κοιμητήρια της Θέρμης εργολάβος ήδη διάνοιξε χώρους ταφής, απελευθερώνοντας χώρο, που ήταν γεμάτος με μπάζα και σκουπίδια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης σε ταφές. Στην τροποποίηση, εξάλλου, του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων υπάρχει προγραμματισμός και για άτομα που ενδεχομένως θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορωναϊό.

Σύμφωνα με την πρόταση του Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Κοιμητηρίων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, «οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορωναϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται “ταφώνες ειδικού σκοπού”» στα νεκροταφεία της Θέρμης. «Ήταν απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων και οι εργασίες έπρεπε να έχουν εκτελεστεί εδώ και αρκετά χρόνια και να αξιοποιηθεί ο χώρος, καθώς υπάρχει ζήτημα έλλειψης ταφώνων» ανέφερε στο ethnos.gr o κ. Αβαρλής.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ακόμη 882 νέα κρούσματα και 15 θάνατοι: Σπάει όλα τα ρεκόρ ο κορωναϊός στην Ελλάδα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: