Τελευταίο ποτό στο Παρίσι: Κλείνουν μπαρ, καφέ και μπρασερί λόγω έξαρσης κορωναϊού

Τελευταία μέρα λειτουργίας μπαρ και καφέ στο Παρίσι, λόγω έξαρσης του κορωναϊού. EPA/MOHAMMED BADRA




Τελευταίο ποτό σήμερα για τους Παριζιάνους. Από αύριο και για 15 μέρες κλείνουν μπαρ και μπρασερί, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Αντίθετα θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια βάσει ενός νέου αυστηρού πρωτοκόλλου, που καταρτίσθηκε μάλιστα ύστερα από πρόταση των εστιατόρων. Πρότειναν οι ίδιοι την συλλογή των στοιχείων όλων των πελατών, να είναι το πολύ 8 άτομα στις παρέες και απόσταση ενάμισι μέτρο ανά τραπέζι.
Αυτή τη φορά, η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό, συμφώνησε και συνεργάσθηκε με την κυβέρνηση.

Το κλείσιμο των μπαρ δεν αφορά μόνο στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, αλλά και σε δέκα άλλες μεγαλουπόλεις που θεωρούνται και αυτές ζώνες υψηλού κινδύνου.

                                              Διαμαρτυρίες ιδιοκτητών μπαρ

Οι ιδιοκτήτες των μπαρ διαμαρτύρονται. Είναι ο γαλλικός τρόπος ζωής που δέχεται κτύπημα, λένε. Το κύριο αντεπιχείρημά τους είναι ότι όταν κλείνουν τα μπαρ, οι νέοι αγοράζουν ποτά και συγκεντρώνονται σε ιδιωτικούς χώρους με ακόμα λιγότερο έλεγχο.

Καθότι και τα πανεπιστήμια θεωρούνται πλέον βασικές εστίες μετάδοσης, η κυβέρνηση ζήτησε να μειώσουν κατά  50% τον αριθμό των φοιτητών που θα υποδέχονται συγχρόνως ενώ ενθάρρυνε παράλληλα την τηλεμάθηση.

Πηγή: Deutsche Welle/Ολυμπία Τσίπηρα
Παρίσι, Γαλλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τσαβούσογλου: «Ξεχνάει» την Γενοκτονία και κατηγορεί την Αρμενία για «εγκλήματα πολέμου»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: