Τα …”θαύματα” συνεχίζονται: Ο Τραμπ θα ξαναρχίσει δημόσιες εμφανίσεις από το Σάββατο

File photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο. Official White House Photo by Tia Dufour




Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο για μερικές ημέρες αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό, αναμένεται να είναι σε θέση να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του από αύριο Σάββατο, γνωστοποίησε ο επικεφαλής γιατρός του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη.

Αύριο Σάββατο θα συμπληρωθεί η δέκατη ημέρα αφότου ο μεγιστάνας διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 και «με βάση την τροχιά των προχωρημένων διαγνώσεων που κάνει η ομάδα, αναμένω ότι ο πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στις δημόσιες εμφανίσεις του», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ, αναφέρει σύντομο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Ο Τραμπ «συνολικά αντέδρασε εξαιρετικά καλά στη θεραπεία» και αφότου «επέστρεψε στην [επίσημη] κατοικία του, οι εξετάσεις του δείχνουν ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ασθένεια προχώρησε».

Ανυπομονώντας να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία και αποπειρώμενος να προβάλλει εικόνα ηγέτη σε πλήρη φόρμα, ο Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Δευτέρας κι επαναλαμβάνει έκτοτε πως αισθάνεται πολύ καλά.

Πληροφορίες από AFP-dpa-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Κατηγορεί τον Πρόεδρο Τραμπ η κυβερνήτης του Μίσιγκαν για το σχέδιο απαγωγής της από εξτρεμιστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: