Τα κρούσματα στο Μεξικό ξεπέρασαν τα 743.000: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησιάζουν τους 78.000

File Photo: Νοσοκόμοι και άλλο ιατρικό προσωπικό εξετάζουν από πόρτα σε πόρτα πολίτες στην Πόλη του Μεξικού. EPA, SASHENKA GUTIERREZ




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Μεξικό αυξήθηκε στα 743.216 χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 77.646 νεκρούς.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν 5.053 νέες μολύνσεις και κατέγραψαν ακόμη 483 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ωστόσο, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης, οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, δεδομένου ότι γίνονται λίγα τεστ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ακόμη 1.031 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 33.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 143.952 νεκρούς επί συνόλου 4.810.935 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  • Κολομβία: Χερσαία και θαλάσσια σύνορα θα παραμείνουν κλειστά τον Οκτώβριο

Τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της Κολομβίας θα παραμείνουν κλειστά ως την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η υπηρεσία μετανάστευσης.

Η χώρα των Άνδεων, με πορώδη ανατολικά σύνορα με τη Βενεζουέλα τα οποία έχουν περάσει εκατομμύρια μετανάστες εξαιτίας της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα αυτή, έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο, προτού επιβάλλει lockdown.

Η καραντίνα ήρθη στα τέλη του Αυγούστου και πλέον έχουν ξαναρχίσει διεθνείς πτήσεις.

Ο Οκτώβριος θα αξιοποιηθεί προκειμένου να «συντονίσουμε, από κοινού με τις τοπικές και επαρχιακές αρχές, τις ιδανικές συνθήκες ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε το πιθανό άνοιγμα (των συνόρων) εκ νέου χωρίς να τεθούν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η υπηρεσία.

Πάνω από 100.000 υπήκοοι της Βενεζουέλας επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αφού τα περιοριστικά μέτρα είχαν αποτέλεσμα να εξαλειφθούν οι περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας ανέφερε πως μικροί αριθμοί μεταναστών έχουν αρχίσει να επιστρέφουν παράτυπα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπογοτά, Colombia – Μοντερέι, Mexico – Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Προς lockdown οδεύει ολόκληρη η Μαδρίτη ενώ δεν το αποκλείει και η Νάπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: