Στο σφυρί για πρώτη φορά η συλλογή έργων τέχνης του Μάικλ Τζάκσον

File photo: Ο Μάικλ Τζάκσον στην κατοικία του περιστοιχισμένος από πλήθος γλυπτών και άλλων έργων τέχνης. photo via amna_news
Σαράντα οκτώ μπρούντζινα γλυπτά και δεκάδες άλλα αντικείμενα που ήταν στην κατοχή του Μάικλ Τζάκσον δημοπρατούνται αυτόν τον μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αυτά τα αντικείμενα βγαίνουν στο σφυρί μετά την ακύρωση, το 2009, της δημοπρασίας των ενθυμίων του Βασιλιά της Ποπ η οποία είχε τότε διαφημιστεί δεόντως.

Η διαδικτυακή δημοπρασία – ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου – φιλοξενείται από τον οίκο Guernsey’s Auction House στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει δώρο που του είχε κάνει η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πέντε αναμνηστικά του Jackson και πάμπολλα έργα τέχνης με θέμα τον Πίτερ Παν που κάποτε κοσμούσαν το Neverland Ranch.

Αποκορύφωμα των έργων που δημοπρατούνται είναι ένα ύψους δυόμισι μέτρων αντίγραφο σε μπρούντζο του γλυπτού «Gloria Victis» το οποίο φιλοτέχνησε το 1874 ο Antonin Mercié (άλλα αντίγραφα του γλυπτού βρίσκονται στις συλλογές του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης και της National Gallery of Art της Ουάσιγκτον).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για LIFESTYLE

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Giannis, Τσιτσιπάς και Καραλής σε μια σπάνια κοινή βραδινή έξοδο στην Αθήνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal