Στο ΥΠΕΞ Πακιστάν ο Γάλλος πρέσβης: “Εκστρατεία ισλαμοφοβίας” βλέπει το Ισλαμαμπάντ

File photo: Πώληση εμπορευμάτων για την εορτή των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ στο Καράτσι, Πακιστάν. 25 Οκτωβρίου 2020. EPA/SHAHZAIB AKBEREPA/SHAHZAIB AKBER




Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ισλαμαμπάντ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο μία ημέρα αφότου ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «επιτέθηκε στο Ισλάμ».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πως ο Γάλλος πρεσβευτής κλήθηκε στο ΥΠΕΞ, ενώ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ανακοίνωση του υπουργείου η οποία αναφέρει πως «το Πακιστάν καταδικάζει τη συστηματική εκστρατεία ισλαμοφοβίας υπό το ένδυμα της ελευθερίας της έκφρασης».

Ο Χαν είχε κάνει τις δηλώσεις αυτές αφού ο Μακρόν απέτισε φόρο τιμής σε έναν Γάλλο καθηγητή Ιστορίας που αποκεφαλίστηκε από ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί για τη χρήση στην τάξη σκίτσων που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τα μέλη του τάνκερ Nave Andromeda

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: