Στην δίνη του κορωναϊού Γαλλία και Ιταλία: «Πρέπει να φοράμε πάντα μάσκα», δηλώνει ο Κόντε

File Photo: O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μιλώντας στα ΜΜΕ για την πανδημία. EPA, MATTEO BAZZI




Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 7.500 ασθενείς νοσηλεύονται για την νόσο Covid-19, αριθμός που αποτελεί υψηλό τριμήνου, σε μια αύξηση άνω του 65% σε σύγκριση με το χαμηλότερο επίπεδο που είχε καταγραφεί στις 29 Αυγούστου με 4.530 νοσηλείες σε νοσοκομεία της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει θέσει περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα – όπως το κλείσιμο των μπαρ στις 22:00 στο Παρίσι – για να τιθασεύσει το δεύτερο κύμα της νόσου και να αποφύγει την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Παράλληλα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 κρούσματα κορωναϊού, και 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.677, με 28 νεκρούς.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (544) , στην Λομβαρδία (520) και στο Βένετο (375). Συνολικά, 3.782 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας και 337 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες έγιναν, πλέον, υποχρεωτικές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους «διότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή -στο βουνό ή στην ύπαιθρο- μπορεί να μην φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε, και να την φοράμε πάντα», υπογράμμισε ο Κόντε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το Λονδίνο δηλώνει έτοιμο για αποτυχία εμπορικών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: