Στη Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσμος κατά την ιστορική επίσκεψη του τελευταίου στην Κωνσταντινούπολη Photo :video screenhot




Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να επισκεφθεί τη Ρώμη, προκειμένου να συμμετάσχει, στις 20 Οκτωβρίου 2020, σε Διαθρησκειακή Συνάντηση.

Την συνάντηση διοργανώνει η κοινότητα Sant’ Egidio, με κεντρικό θέμα: «No one is saved alone – Peace and fraternity – Ουδείς σώζεται από μόνος του – Ειρήνη και Αδελφοσύνη».

Ο Πατριάρχης έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο, με τον οποίον διατηρεί πολύ καλές φιλικές σχέσεις και έχουν ήδη ανταλλάξει επίσημες επισκέψεις εκατέρωθεν από την ανάληψη των καθηκόντων του Πάπα Φραγκίσκου. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 επισκέφθηκαν μαζί τη νήσο Λέσβο για το μεταναστευτικό πρόβλημα και συγκεκριμένα το χωριό Μόρια. Παρών στην επίσκεψη ήταν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ακόμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας επισκέφθηκαν από κοινού τα Ιεροσόλυμα.

Ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες Ανατολής και Δύσης έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες Θεολογικός διάλογος, ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία κλίματος αλληλοκατανόησης και συνεργασίας. Επίσης, έχει καθιερωθεί αποστολή αντιπροσωπειών κάθε χρόνο κατά τις Θρονικές εορτές των Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως και Ρώμης τον Νοέμβριο και τον Ιούνιο.

Επίσης, στις 21 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Αντονιάνουμ της Ρώμης, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Φιλοσοφίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις για τον περιορισμό της επιδημίας Covid-19 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube.

Ακόμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης προγραμματίζει να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και με τον οποίον ήταν συμφοιτητές στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στην Λέσβο, στις 15 Απριλίου Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και πάπας Φραγκίσκος

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: