Στα ύψη η ανεργία στη Βραζιλία: 508 θάνατοι, 22.282 κρούσματα από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Γυναίκες με μάσκες σε δρόμο του Σάν Πάολο περνούν μπροστά από μία εξαιρετική ζωγραφιά. EPA, Sebastiao Moreira




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 508 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 22.282 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο πλησιάζει πλέον τους 160.000 νεκρούς — έχει φθάσει τους 159.477 — επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων και πλέον επιβεβαιωμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

  • Η ανεργία έφθασε το 14,4% την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βραζιλία έφθασε το 14,4% του ενεργού πληθυσμού το τρίμηνο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο του 2020, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, επίπεδο άνευ προηγουμένου αφότου άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος υπολογισμού της το 2012, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Βραζιλιάνικο Γεωγραφικό και Στατιστικό Ινστιτούτο (IBGE).

Η Βραζιλία μέτραγε κατά συνέπεια 13,8 εκατομμύρια άνεργους το τρίμηνο αυτό, ιστορικό υψηλό, ενώ 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν, καθώς η χώρα, που υφίσταται βαρύ πλήγμα από τον κορονοϊό, άρχιζε πολύ σταδιακή επανέναρξη της δραστηριότητας.

Η ανεργία είχε φθάσει το 13,8% το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, ποσοστό που ήδη αποτελούσε ρεκόρ, από 11,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το IBGE.

Το Ινστιτούτο έκανε λόγο για 5,9 εκατ. «απελπισμένους» άνεργους (ρεκόρ επίσης), αναφερόμενο στους Βραζιλιάνους που είναι σε θέση να δουλέψουν αλλά έχουν πάψει πλέον να ψάχνουν θέση απασχόλησης.

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 160.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχει μετατραπεί στο διακύβευμα της πολεμικής ανάμεσα στους κυβερνήτες των πολιτειών, που τάχθηκαν υπέρ της επιβολής περιοριστικών μέτρων, και του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώθηκε σε αυτά για να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Σέ νέο lockdown οδεύει η Βρετανία: Δεν “το σώζει” ο Μπόρις Τζόνσον γράφουν οι The Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: