Σοκ και δέος: Τσουνάμι 865 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα φέρνει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα

Διασώστρια του ΕΚΑΒ στέκεται στην είσοδο υπό κατάληψη κτιρίου, έπειτα από την δήλωση ενοίκου για την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού στην περιοχή του Μεταξουργείου, Αθήνα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με την γυναίκα που δήλωσε πως είναι θετική στον κορονοϊό, βρέθηκαν να διαμένουν στο κτίριο, δύο έλληνες και πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Απανωτά σοκ από τα νούμερα – μαμούθ για τα κρούσματα που πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα φέρνουν εσπευσμένα πιο αυστηρά μέτρα για τη μάχη της πανδημίας. Ο συναγερμός που έχει σημάνει στα επιτελεία του υπουργείου Υγείας με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας δείχνουν έναν μονόδρομο: νέα μέτρα, αυστηρά και εφαρμόσιμα.

Τις τελευταίες ώρες με τα συνεχή κρούσματα να… σκάνε απ΄άκρη σε άκρη, αλλά με τις γνωστές περιοχές να άλλαζουν – όπως είναι αναμενόμενο- χρώμα στον χάρτη της κατάσταση της επιδημίας, δημιουργούν συνθήκες θρίλερ.

Η σημερινή ανακοίνωση των 865 νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα καθιστούσε αδιαμφισβήτητη την μετέπειτα ανακοίνωση νέων μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει συγκεκριμένα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Χαρδαλιάς: Επιθετική η έξαρση του ιού, τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από 1ο κύμα

Μάλιστα, λίγη ώρα νωρίτερα ο Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, χωρίς βεβαίως να διεκδικεί δάφνες… Κασσάνδρας ανήρτησε στα social media πως περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνίας. Όπως αναφέρει “Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.”

Μισέλ: Ευρω-τηλεδιάσκεψη για την πανδημία

Την ίδια ώρα κι όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο Αθανάσιος Αθανασίoυ για το ΚΥΠΕ, επίκειται τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την εξέλιξη της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σχεδιάζει να συγκαλέσει νέα τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου με αντικείμενο την εξέλιξη της πανδημίας στην ΕΕ, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου. Η απόφαση λαμβάνεται εξ αιτίας της σημαντικής και παρατεταμένης αύξησης των κρουσμάτων σε όλα τα κράτη μέλη.

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης γηροκομείου στον Αγιο Στέφανο: Είχαν εντοπιστεί κρούσματα ιού

Το ενδεχόμενο άμεσης λήψης μέτρων ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την έκτακτη σύσκεψη που θα έχουν ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για έκτακτα μέτρα στη Μακεδονία.

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας για τις παραβιάσεις απαγορεύσεων για κορωναϊό

Βέβαια οι ζώνες Καστοριάς, Ιωαννίνων και Σερρών φαίνεται πως αλλάζουν κλίμακα, όπως και η Θεσσαλονίκη. Βέβαια η Αττική συνεχίζει αν είναι η πρωταθλήτρια των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr, ΚΥΠΕ και άλλες πηγές

 

Τρίτο κρούσμα κοροναϊού στη Βουλή – 25 υπάλληλοι σε καραντίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: