Σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση; Το δικαστήριο αποφασίζει για τις αναστολές των ποινών των στελεχών της Χ.Α.

FILE PHOTO: Ο καταδικασμένος εγκληματίας πρώην βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια της δίκης της οργάνωσης, στο Εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Πιθανότατα σήμερα είναι η μέρα που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες “αναστολές” στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους τού ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.

Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί. Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Αν ωστόσο το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί αρκετές ώρες τότε μάλλον η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου. Ωστόσο αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:
Διέκοψε για σήμερα στις 11:00 η πρόεδρος της έδρας της δίκης της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη, ύστερα από τη χθεσινή (21/10), στην οποία έδωσε το «παρών» ο καταδικασθέντας Ηλίας Κασιδιάρης και ανέβηκαν οι τόνοι.

Η διαδικασία σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει με την πρόταση της εισαγγελέως για το αίτημα του Κασιδιάρη, ενώ στην πορεία της αυριανής συνεδρίασης, δεν αποκλείεται να εκδοθεί και η απόφαση επί των αναστολών ή μη των ποινών.

Με το έγγραφο του βουλεύματος σχετικά με τον Γιάννη Λαγό, που ζητήθηκε χθες από την έδρα, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Στο δικαστήριο εισφέρθηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Μετά την ανάγνωση του βουλεύματος ζήτησε το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. «Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή (προχθεσινή) η συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

Μετά την ανάγνωση του βουλεύματος ζήτησε το λόγο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου. «Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» είπε και στη συνέχεια άρχισε να αναλύει τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση.

«Τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή (προχθεσινή) συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντάς μου αν προτείνω την αναστολή παρά την υποτροπή» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα που έκρινε ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.

  • Κασιδιάρης: Υπήρξε παρέμβαση ανθρώπου του Σαμαρά

Στη δίκη σήμερα έδωσε το «παρών» ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να τοποθετηθεί για σημαντικά -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε- στοιχεία που διέφυγαν του δικαστηρίου. «Οφείλω να προβώ σε και δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο, που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις.

Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της Κυβέρνησης Σαμάρα. Ο Τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη γενική Γραματεία συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται πιστώνεται στον Δ.Β., που είναι ο εξ απόρρητων του Σαμάρα.

Ο συγκεκριμένης τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Ρουπακιά. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζήτω ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα.

Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά αλλά και ηθικά. Έχω καταδικάσει αυτό το έγκλημα. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δίκη μου επικοινωνία. Ζήτω να διευθετηθούν τα στοιχεία. Ζήτω ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζήτω την κατά αντιπαράσταση εξέταση του μαζί μου».

Εμμένει στην πρότασή της η εισαγγελέας – Στο δικαστήριο για σόου o κατάδικος Κασιδιάρης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: