Σεσημασμένος στην Τυνησία ο ισλαμιστής μακελάρης της Νίκαιας: Για χρήση βίας με μαχαίρι

File photo: Πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από τον καθεδρικό ναό της Νίκαιας όπου εκδηλώθηκε η ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση από τον 21χρονο Τυνήσιο. EPA/SEBASTIEN NOGIER
Ο Μπραχίμ Αλ Αουισάουι, ο Τυνήσιος που συνελήφθη για την επίθεση με τρεις νεκρούς χθες στον καθεδρικό Ναό της Νίκαιας στη Γαλλία, είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση βίας και χρήση μαχαιριού, δήλωσε ο Μόχζεν Ντάλι, ένας αξιωματούχος του τυνησιακού δικαστικού σώματος.

Οι τυνησιακές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα για το αν υπάρχει οργάνωση με την ονομασία Οργάνωση Μάχντι και για το αν αυτή διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια, βάσει διαφόρων ισχυρισμών που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή κρύβεται πίσω από την επίθεση στη γαλλική πόλη.

Το γραφείο της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για αντιτρομοκρατικές υποθέσεις ανέθεσε σε ειδική μονάδα ασφαλείας τη διεξαγωγή της έρευνας, μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

Αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει αν υπάρχει η Οργάνωση Μάχντι και αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί που έγιναν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Νίκαια, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”, είναι ένας 21χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τύνιδα, Τυνησία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνελήφθη 47χρονος για την επίθεση στη Νίκαια: Μία Βραζιλιάνα ανάμεσα στα θύματα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: