Σε καραντίνα και η Πρόεδρος της Κομισιόν: Στενός συνεργάτης της βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό

File photo: H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL




Σε οικειοθελή καραντίνα τέθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς ένας στενός συνεργάτης της βρέθηκε θετικός στο κορωναϊό.

Σε μήνυμά της στο twitter η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν έγραψε:

«Πληροφορήθηκα ότι σε συνάντηση που συμμετείχα την περασμένη Τρίτη υπήρχε ένα άτομο που αργότερα βρέθηκε θετικός στον Covid 19. Επομένως, σύμφωνα με τους κανονισμούς που είναι σε ισχύ, μπαίνω σε αυτοαπομόνωση έως αύριο το πρωί. Την Πέμπτη είχα βγει αρνητική στο τεστ και θα υποβληθώ ξανά σε τεστ σήμερα».

Δυο φορές την εβδομάδα κάνει τεστ

Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ, δήλωσε πως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβάλλεται σε τεστ για τον κορωναϊό δυο φορές την εβδομάδα .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβάλλεται σε εξέταση κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και είχε υποβληθεί σε έλεγχο τόσο πριν από το ταξίδι της στην Πορτογαλία όσο και κατά την επιστροφή της.

Το επιβεβαιωμένο κρούσμα με το οποίο ήρθε σε επαφή η κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ενημερώθηκε την περασμένη Τρίτη, στην ίδια όμως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, όπως σημείωσε ο κ. Μαμέρ, γεγονός που σημαίνει ότι αύριο συμπληρώνονται επτά ημέρες από την επαφή και εφόσον και το αποτέλεσμα του σημερινού τεστ είναι αρνητικό, η πρόεδρος της Κομισιόν δεν χρειάζεται από αύριο να είναι σε αυτοπεριορισμό.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

 

Προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις η σύντομη βόλτα του Προέδρου Τραμπ: Επικίνδυνο πολιτικό θέατρο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: