Σε υψηλά 2 εβδομάδων τα διεθνή χρηματιστήρια μετά επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο

File Photo: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. EPA, JUSTIN LANE




Το υψηλότερο επίπεδο δύο και πλέον εβδομάδων προσέγγισαν σήμερα οι τιμές των μετοχών παγκοσμίως μετά την επιστροφή του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί για θεραπεία από την COVID-19 και καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες μίας συμφωνίας σε ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια άνοιξαν νευρικά, με τον δείκτη του Λονδίνου FTSE να υποχωρεί και τις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας να μη σημειώνουν σημαντικά κέρδη παρά τη σημαντική άνοδο των παραγγελιών στη γερμανική βιομηχανία.

Η Wall Street και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας έκαναν ράλι στη διάρκεια της νύχτας, καθώς η επιστροφή του Τραμπ από το νοσοκομείο μείωσε την ανησυχία για ενδεχόμενη διαταραχή των προεδρικών εκλογών του επόμενου μήνα. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών MSCI για την Ασία – Ειρηνικό αυξήθηκε 0,7% σε υψηλό επίπεδο 2,5 εβδομάδων, με τον δείκτη του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει άνοδο 0,8% και τον δείκτη Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο να ενισχύεται 0,5%, ενώ οι αγορές της Κίνας ήταν κλειστές λόγω επίσημης αργίας.

Οι ελπίδες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας συνέχιζαν να αυξάνουν στο παρασκήνιο μετά την περίπου ωριαία τηλεφωνική συνδιάλεξη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και την προοπτική να συζητήσουν ξανά σήμερα.

Η τιμή του χρυσού στην τρέχουσα αγορά μειώθηκε 0,1% στα 1.911 δολάρια ανά ουγγιά μετά το υψηλό επίπεδο δύο εβδομάδων που σημείωσε χθες, ενώ οι προθεσμιακές τιμές του χρυσού στις ΗΠΑ υποχωρούσαν 0,21%. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών κρατικών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο μίας και πλέον εβδομάδας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE 

Αύξηση στο αποθεματικό του Προϋπολογισμού λόγω covid-19: «Προσεύχεται» το Οικονομικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: