Μικρής έκτασης επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Μαθητές συμμετέχουν στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Σχολείων που τελούν υπό κατάληψη στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο των σχολείων ακολούθησε πορεία που πραγματοποιήθηκε με συνθήματα, πανό και καπνογόνα με μεγάλη συμμετοχή. Η πορεία κατευθύνθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και στην συνέχεια στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγα λεπτά κράτησε η ένταση που δημιουργήθηκε στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι το Σύνταγμα, όταν πέρασε από μπροστά η πορεία των μαθητών και των καθηγητών.

Σύμφωνα με το ethnos.gr εκείνη τη στιγμή εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες προς τη Βουλή με τους αστυνομικούς να απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα. Η κατάσταση ευτυχώς δεν εκτραχύνθηκε, καθώς η κεφαλή της πορείας του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατέβηκε την οδό Πανεπιστημίου και συνέχισε προς την Ομόνοια.


Mαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2020. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση για τη φετινή σχολική χρονιά εν μέσω κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και άλλες πηγές

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Απουσία για όσους μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση λόγω κατάληψης: Δημοσιεύτηκε η απόφαση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: