Σαστισμένη η Τερέζα Μέι από την απάντηση του εξ’ απορρήτων του Τζόνσον ότι το ΗΒ θα είναι ασφαλέστερο εκτός ΕΕ

File Photo: H πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι σάστισε σήμερα στο κοινοβούλιο σε απάντηση του ισχυρού άνδρα της βρετανικής κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ, ότι η χώρα θα είναι ασφαλέστερη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Η Μέι, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2019, αφού η συμφωνία της για το Brexit καταψηφίστηκε επανειλημμένα στη Βουλή των Κοινοτήτων, υπέβαλε ερώτηση στον Βρετανό υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ σχετικά με τις επιπτώσεις στην ασφάλεια από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πρώην πρωθυπουργός είπε ότι μια χωρίς συμφωνία αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα διακόψει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων που επιτρέπουν στην αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλαμβάνουν εγκληματίες και εξτρεμιστές, και συνεπώς να βλάπτουν τη βρετανική ασφάλεια.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε πιο αποτελεσματικά για τη διαφύλαξη των συνόρων μας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εντός του μπλοκ μέσα από μια ποικιλία μεθόδων και ρυθμίσεων», ήταν η απάντηση του Γκόουβ στην ερώτηση της Μέι. «Μπορούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια που δίνουμε στον βρετανικό λαό».

Η πρώην πρωθυπουργός σάστισε, ανασήκωσε τα φρύδια της, κοίταξε τους συναδέλφους της και ρώτησε: «Τι;»

Η Μέι είχε διατελέσει επίσης στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών και είχε ασχοληθεί επί χρόνια, σε στενή συνεργασία με ομολόγους της ΕΕ, με θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας προτού γίνει πρωθυπουργός το 2016.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φρικιαστική αποκάλυψη: Μαθητές υπέδειξαν κατόπιν αμοιβής το θύμα στον αποκεφαλιστή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: