Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ: 78 νεκροί Σύριοι φιλότουρκοι τζιχανιστές

File photo: Σύροι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή της Ιντλίμπ, Συρία . EPA, YAHYA NEMAH




Τουλάχιστον 78 Σύριοι τζιχαντιστές  που συνεργάζονται με την Άγκυρα σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Ρωσία βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις στην Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Τα σημερινά πλήγματα, που αποδίδονται από τους τζιχαντιστές στη Μόσχα, στοίχισαν τη ζωή σε «78 μαχητές», σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για 34 νεκρούς.

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχουν επίσης περίπου 100 τραυματίες, «μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια θέση της Φαϊλάκ αλ-Σαμ, μιας ομάδας Σύριων που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Η θέση αυτή, στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, είχε μετατραπεί πρόσφατα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και βρίσκονταν εκεί δεκάδες μαχητές, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Σεΐφ αλ-Ράαντ, εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, ενός συνασπισμού ανταρτικών οργανώσεων που συνδέονται με την Άγκυρα και στις οποίες περιλαμβάνεται η Φαϊλάκ αλ-Σαμ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ρωσική αεροπορική επιδρομή προκάλεσε «νεκρούς και τραυματίες», χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένο απολογισμό.

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης τις «παραβιάσεις» από την αεροπορία της Μόσχας και από τις δυνάμεις του καθεστώτος της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε έπειτα από τουρκο-ρωσικές διαπραγματεύσεις, καθώς «στρατιωτικές θέσεις, χωριά και τοποθεσίες στοχοθετούνται διαρκώς».

Οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα) ελέγχουν σχεδόν το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά και τμήματα εδάφους στις γειτονικές περιφέρειες Λαττάκεια, Χάμα και Χαλέπι.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στο ΥΠΕΞ Πακιστάν ο Γάλλος πρέσβης: “Εκστρατεία ισλαμοφοβίας” βλέπει το Ισλαμαμπάντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: