Ρωσία: Συλλυπητήρια Πούτιν στον Μακρόν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία

FILE PHOTO: Οι αστυνομικοί επιτηρούν τον τόπο της επίθεσης με μαχαίρι στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 29 Οκτωβρίου 2020. EPA, ERIC GAILLARD / POOL




Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργασθεί όσο το δυνατόν πιο στενά με το Παρίσι και άλλους ξένους εταίρους της στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αναφέρει σε συλλυπητήριο τηλεγράφημά του προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τις τραγικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Ιδιαίτερη αγανάκτηση προκαλεί το κυνικό και αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε μέσα στην εκκλησία. Για μια ακόμη φορά έχουμε πεισθεί ότι για τους τρομοκράτες είναι ξένες οι έννοιες της ανθρώπινης ηθικής. Είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας απαιτεί πραγματική συνένωση των προσπαθειών ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος «επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεργασθεί με τον πλέον στενό τρόπο με τους Γάλλους και άλλους ξένους εταίρους της σε όλες της κατευθύνσεις της αντιτρομοκρατικής δραστηριότητας».

Επισημαίνεται επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι συμμερίζονται τον θυμό και την θλίψη του γαλλικού λαού και μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από TASS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.ΜΕΝ
Μόσχα, Ρωσία

Τρόμος στη Γαλλία: Προσεύχεται ο Πάπας, είμαστε στο πλευρό σας λένε Τζόνσον και Ρούτε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: