Μπροστά ο Τατάρ στο 74% των καταμετρημένων ψήφων: Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές»

FILE PHOTO:Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ακολουθεί το αφεντικό των κατεχομένων, τον πρόεδρο της κατοχικής δύναμης Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Με καταμετρημένο το 74% των ψήφων και σύμφωνα με τη ροή των αποτελεσμάτων, όπως ανακοινώνεται από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», ο Ερσίν Τατάρ εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, έναντι του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Τατάρ καταγράφει ποσοστό 32,42% και ακολουθεί ο Μουσταφά Ακιντζί με 29,83%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν με 21,7%, ο Κουντρέτ Οζερσάι με 5,7%, ο Ερχάν Αρικλί με 5,3% και ο Σερντάρ Ντενκτάς με 4,3%.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ιστορικό χαμηλό σε ότι αφορά την αποχή σημειώθηκε κατά την «εκλογική» αναμέτρηση στα κατεχόμενα αφού η προσέλευση των ψηφοφόρων έφθασε μόλις το 54,72%.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Μουσταφά Ακιντζί προηγείται κατά 1 μονάδα του Ερσίν Τατάρ, αν και η μάχη θα δοθεί μέχρι την τελευταία ψήφο. Πάντως ο Ακιντζί και ο Τατάρ θα παλαίψουν για την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος στον επόμενο γύρο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης του παράνομου «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους, 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Οι υποψήφιοι για τις «προεδρικές εκλογές» ήταν οι Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Υπενθυμίζεται ότι και για τις «εκλογές» και για το δημοψήφισμα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Επικρατέστεροι για τη μονομαχία του δεύτερου γύρου είναι ο Ερσίν Τατάρ και οΜουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνουμε ότι έκλεισαν οι κάλπες στα κατεχόμενα στις 6.00 το απόγευμα, για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, καθώς και για το δημοψήφισμα για τις υποτιθέμενες «συνταγματικές» αλλαγές.

Πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης παράνομου «προέδρου» του ψευδοκράτους, στην οποία κατήλθαν 11 υποψήφιοι, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Από αυτούς, οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Στο 46,88% η συμμετοχή (16.00) στις παράνομες “εκλογές” στα Κατεχόμενα: Τι δήλωσαν Ακιντζί – Τατάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: