Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Διέγραψε τον Κοντονή με την αιτιολογία ότι στράφηκε κατά του κόμματος

File Photo: Στιγμιότυπο από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕ ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. 

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του.

Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

ΕΠΙΣΗΣ: «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, ενώ σχολιάζει ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει χαρακτηριστικά σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος.

  • ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίας του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αποχωρείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτήθηκε ο κ. Κοντονής: «Όχι, παραιτήθηκα από την ΚΕ και τα καθοδηγητικά όργανα της συμμαχίας», είπε, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα. «Μόνο τον σύντροφο πρόεδρο έχω ενημερώσει», ανέφερε.

Επισήμανε ότι παραμένει μέλος του κόμματος και εξήγησε ότι τον οδήγησε στην παραίτηση «όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος, με μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των εργαζομένων και όλων που περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο».

«Είναι άλλο το κόμμα και άλλο τα καθοδηγητικά όργανα», διευκρίνισε. «Δεν θέλω», πρόσθεσε σε άλλο σημείο, «να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και το λέω δημόσια μήπως συνέλθουν κάποιοι» και έκανε έκκληση «στα μέλη του κόμματος, στους απλούς αγωνιστές και αγωνίστριες της παράταξης που δίνουν τη μάχη της προοδευτικής παράταξης και της αριστεράς, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο».

«Είναι συνολικά μια πορεία που εγώ βλέπω ότι δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας», υποστήριξε, διευκρινίζοντας, όμως, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τις εκπροσωπήσει και μπορεί να αξιοποιήσει την κυβερνητική του εμπειρία ακριβώς γι’ αυτό το ζήτημα».

  • “Είχα διαφωνήσει με διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα”

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι διαφωνούσε με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, «ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση».

Είπε πως όμως, υπήρχαν διατάξεις για τις οποίες είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του και είχε πει ότι αν δεν αλλάξουν ορισμένα σημεία δεν θα το εισάγει στη Βουλή για συζήτηση. Πρόσθεσε ότι το είχε πει δημόσια τότε ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ).

Σε δημοσιογραφική επισήμανση ότι είχε κατηγορηθεί τότε η κυβέρνηση ότι κάποιες αλλαγές μπορεί να επηρέαζαν και εν εξελίξει σοβαρά θέματα, και ερωτηθείς αν είχε σκεφτεί και την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής είπε ότι το είχε σκεφτεί και πως είχαν αρθρογραφήσει και δημοσιογράφοι.

Είπε ότι εκείνος είχε εντοπίσει «ορισμένα σοβαρά προβλήματα, διατάξεις με τις οποίες διαφωνούσα» και πρόσθεσε πως σήμερα μπορεί να πει πως «ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή και με τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα».

«Πρώτον η ποινική η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρούσα προβληματικό. Το δεύτερο που θεωρώ πολύ πιο σοβαρό και το είχα θέσει είναι ότι με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων», είπε.

«Εγώ δεν πιστεύω ότι οι αλλαγές έγιναν για να πέσουν στα χαμηλά», τόνισε ο κ. Κοντονής. Επισήμανε δε ότι τους ποινικές κώδικες δεν τους έφτιαξε η κυβέρνηση αλλά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, «αλλά την πολιτική ευθύνη για εισαγωγή προς συζήτηση των κωδίκων την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση», πρόσθεσε. Εγώ λέω ότι επειδή είχα διαπιστώσει προβλήματα είχα πει ότι αν δεν γίνουν αλλαγές από την επιτροπή δεν είναι δυνατόν να το εισάγει η κυβέρνηση στη βουλή για συζήτηση».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Την έντονη διαμαρτυρία του για δημοσιεύματα του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου τα οποία χαρακτηρίζει “απολύτως αναληθή και συκοφαντικά”, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι “μόνο σκοπό έχουν να θίξουν εμένα προσωπικά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συλλογικά”.

Ακολούθως αναφέρει:

“Το πρόσφατο όμως δημοσίευμα με τίτλο «Ροκανίζουν την καρέκλα του Τσίπρα – Τσακαλώτος και Σια επί τω έργω» που δημοσιεύτηκε στο slpress.gr ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και όριο. Το δημοσίευμα αυτό ανέφερε ότι δήθεν μετείχα σε γεύμα με ισχυρό επιχειρηματικό και εκδοτικό παράγοντα με σκοπό την καθαίρεση του Αλέξη Τσίπρα ή και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την προετοιμασία δημιουργίας νέου κόμματος, την οποία δήθεν σχεδιάζω.

Ο συντάκτης μάλιστα του ‘ρεπορτάζ’, φτάνει στο σημείο να γράψει ότι την – ανύπαρκτη – συνάντηση αυτή, την κανόνισε τραπεζικός παράγοντας ενώ υπαινίσσεται ότι μέσω αυτών των – ανύπαρκτων – διεργασιών αποσκοπώ στην εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

Ο καθένας και η καθεμία καταλαβαίνει ότι όλα τα ανωτέρω δεν είναι τίποτα παραπάνω από συρραφή χονδροειδών ψεμάτων που αποσκοπούν και στο να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας μια δήθεν εικόνα εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.

Καταλήγοντας αναφέρει:

“Όμως επειδή οι λογικές του ‘γράψε-γράψε κάτι θα μείνει’ δεν πρέπει να γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές, από εδώ και στο εξής δεν θα αρκούμαι στις διαψεύσεις. Για αυτόν τον λόγο θα υποβάλω εξώδικη διαμαρτυρία απαιτώντας την άμεση ανάκληση του άρθρου αλλά και έγγραφη συγνώμη και διόρθωση”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Είμαι 41 χρόνια κομμουνιστής, συκοφάντες όσοι με κατηγόρησαν για 5η φάλαγγα της Δεξιάς, δήλωσε ο Κοντονής (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: