Προϊδεάζει η Μέρκελ για Σύνοδο Κορυφής: Κουβέντα για κυρώσεις, “πολύτιμος εταίρος” η Τουρκία

FILE PHOTO: Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προβαίνει σε δηλώσεις προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, FRANCISCO SECO / POOL




Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη στην εμμονή στη διπλωματία και τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι “πολύτιμος εταίρος” για την ΕΕ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, προϊδέασε για το κλίμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη στάση, αν μη τι άλλο, της Γερμανικής Προεδρίας.

Η Μέρκελ τόνισε πως η Τουρκία είναι “πολύτιμος εταίρος” της ΕΕ για την “ομαλή ροή του προσφυγικού” ενώ απέφυγε να αναφερθεί στην παραβατικότητα της Αγκυρας ή στην επιβολή κυρώσεων για τις προκλήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο και τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ.

“Σ’ αυτό το πνεύμα” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, “θα συζητήσουμε” για την εταίρο Τουρκία με προσήλωση στην επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας.

“Είμαστε προσηλωμένοι στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην ένταση,” δήλωσε η Mέρκελ. “Θα τονίσω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά πολύ περίπλοκη, και παρά όλες τις δυσκολίες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μητσοτάκης προς Σαρλ Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας η επιλογή συνεργασία ή επιπτώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: