Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τα αμερικανικά ταχυδρομεία έχουν διανείμει 122 εκατομμύρια επιστολικές ψήφους

File Photo Ψηφοφόρος δείχνει τον φάκελο ο οποίος περιέχει την επιστολική ψήφο του πριν τον ρίξει στην κάλπη EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH μέσω ΚΥΠΕ




Τα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) ανακοίνωσαν χθες ότι έχουν διανείμει 122 εκατομμύρια ασυμπλήρωτες και συμπληρωμένες επιστολικές ψήφους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της Τρίτης, από τις οποίες καταγράφεται συμμετοχή-ρεκόρ στην πρώιμη ψηφοφορία.

Η υπηρεσία ταχυδρομείων USPS ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος από τα 100 εκατομμύρια των ψήφων που είχαν διανεμηθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι από την 1η Οκτωβρίου έχει διανεμηθεί όλη η αλληλογραφία προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων και ψηφοδελτίων, με μέσο όρο χρονικού διαστήματος διανομής τις 2,5 ημέρες, ενώ ποσοστό 97,5% της αλληλογραφίας προτεραιότητας έχει διανεμηθεί μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.

Με ουσιαστικό δεδομένο την αύξηση στον όγκο της αλληλογραφίας, τις συνέπειες από την εξάπλωση της COVID-19, αλλά και τις προσπάθειες να δοθεί προτεραιότητα στις επιστολικές ψήφους, οι υπηρεσίες διανομής της αλληλογραφίας προτεραιότητας είχαν μειωθεί για την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την USPS.

«Παραδεχόμαστε ότι η πλήρης προσοχή και η προτεραιότητα που δίνουμε στις επιστολικές ψήφους έχει μεσοπρόθεσμες συνέπειες στη συνολική και έγκαιρη λειτουργία μας για άλλες υπηρεσίες στο σύνολο του δικτύου μας» δήλωσε η Κριστίν Σίβερ, η υπεύθυνη διανομής της ταχυδρομικής υπηρεσίας USPS.

Περισσότεροι από 80 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές όπως δείχνουν τα στοιχεία (the U.S. Elections Project). Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από 51 εκατομμύρια επιστολικές ψήφοι. Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ η χρήση της αυξάνεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΜΕΡΙΚΗ

Τρόμος στην Αμερική για τη βραδιά των εκλογών: Σταματούν οι πωλήσεις όπλων, φοβούνται ταραχές

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: