Πρόεδρε, ο δαίμονας άλλους πρέπει να πάρει, όχι τα ΜΜΕ: Απαντήσεις θέλουμε, όχι “αστεία” και φλερτ!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (*) – Νέα Υόρκη

Μετά το μπαμ από το Αλ Τζαζίρα, η πρώτη μου αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αυτή:

“Εμείς που βλέπουμε από “μακριά”, ίσως βλέπουμε πιο καθαρά ότι… ΟΛΑ-ΟΛΑ όσα συμβαίνουν οδηγούν σε μια και μόνο οδό: “Την Κοίμηση του Νησιού της Αφροδίτης και τον (ολικό) βιασμό της “Αφροδίτης” από τον Τούρκο, με την ανέχεια και συμβολή ΟΛΩΝ όσων οδηγούν το λαό της Κύπρου (την οικογένειά της Αφροδίτης) στην καταστροφή. Κρίμα ρε πατρίδα. Κρίμα, γιατί αξίζεις πολλά, και αντί να σε φυ(ι)λάνε κάποιοι, σε πουλάνε!”

Πέρασαν κάποιες μέρες. Η προδοσία που ένιωσα, τόσο εγώ τόσο και όλοι οι συμπατριώτες μας, δεν μπορεί να χονευτεί. Κάθε νέο που ακούμε στον τόπο (μας) είναι πιο βαρύ από το προηγούμενο. Και κάθε φορά, ολοένα και ανεβαίνει την ιεραρχία. Μια ιεραρχία, που κλήθηκε να προστατεύσει το λαό.

  • Έναν λαό, που τα ποσοστά πείνας τσακίζουν.
  • Έναν λαό, που η ανεργία του τρώει τα σωθικά.
  • Έναν λαό, που βλέπει πως βρίσκεται στον αναπνευστήρα (ειδικά σε σχέση με το Κυπριακό).
  • Έναν λαό, που έχασε το χαμόγελο του και “βασανίζεται” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήπως και βρει το δίκιο του.

Κι εκεί που περιμένεις τον Πρόεδρο σου να κάνει κάτι, να πει κάτι, να κτυπήσει το χέρι και να βγάλει φωτιές, τον ακούς να αποτρέπει τα ΜΜΕ (τη φωνή του λαου) με την εξής φράση:

“Μεν μου αναφέρετε για Αλ Τζαζίρα να μεν σας πάρει ο δαίμονας”.

Παρόλη την ανακοίνωση του Προεδρικού, δεν είδα κανέναν να γελάει. Και αφού ήταν “αστείο”, πώς γίνεται, κανένας να μην ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τέλος; Ειδικά για ένα τέτοιο θέμα που τάραξε συνθέμελα την Κύπρο.

“ΟΧΙ Νίκο μου!”

Όχι, γιατί αυτός ο λαός “εκπροσωπείται” από ποσοστά πείνας, που τσακίζουν.

Όχι, γιατί αυτό τον λαό τον “τρώει” η ανεργία και καίνε τα σωθικά του.

Όχι, γιατί αυτός ο λαός βρίσκεται στον αναπνευστήρα.

Μα πάνω από όλα, ΟΧΙ, γιατί αυτός ο λαός έχασε το χαμόγελο του και βασανίζεται.

Πρόεδρε, ο δαίμονας άλλους πρέπει να πάρει, όχι τα ΜΜΕ (τη φωνή του λαού). Κάποιοι κλείνουν τα μάτια τσακισμένοι και προδομένοι, άλλοι τα ανοιγοκλείνουν, “φλερτάροντας” με τη βρωμιά και τσακίζοντας μας!

Αυτή την ώρα, απαντήσεις θέλουμε, όχι αστεία και φλερτ!

Υ.Γ. Πάντα επευφημούσα το χιούμορ του Προέδρου, ακόμη και δημόσια. Ένα χιούμορ, που το έζησα κατ’ ιδίαν εδώ στην Νέα Υόρκη πολλές φορές, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον τόπο μας. Και ναι, χρειαζόμαστε αυτό το (χαρακτηριστικό) χιούμορ του. Αυτό όμως ήταν “αλλιώς!

* Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Αν. Καθηγητής Επικοινωνίας & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com και L.A. Voice

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

ΜΕΓΑΛΗ η δικαιοσύνη μπροστά στη Χ.Α.: ΜΙΚΡΗ η “πολιτική” μπροστά στην Κύπρο και την Αμμόχωστο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: